Obiectivul unui diriginte de santier: Calitatea in constructii

E uimitor cum unele lucrari de executie in constructii se realizeaza “fara mandrie”. Rezultatul? O calitate indoielnica a lucrarilor de constructie sau de renovare. Cate case, hoteluri, apartamente si complexe comerciale prezinta semne de proasta calitate in constructie? Prea multe am putea spune. Si toate acestea nu sunt vizibile doar unui ochi critic si format cum este cel al unui diriginte de santier. Prea des vedem exemple de placari problematice, de pereti strambi sau usi montate necorespunzator.

Si nu e vorba doar despre “hartii”

Din pacate calitatea este de multe ori trecuta cu vederea in graba de a finaliza un proiect de constructie. Dar lucrurile nu trebuie sa se intample asa. O constructie reprezinta o investitie serioasa, o lucrare exigenta, un produs capabil sa influenteze pozitiv sau negativ confortul si starea spirituala a celor care vor beneficia de el. Poate ati simtit si dumneavoastra acest lucru.

Calitatea in constructii ar trebui tratata in mod serios si nu ne referim doar la documentatie, ci si la lucrarile propriu zise. La punerea in practica. De aceea, un diriginte de santier nu este specialistul care se bazeaza exclusiv pe documentatie. Este persoana care “vede” cu adevarat ce se intampla in practica pe santier, persoana care coreleaza ceea ce “vede” cu ceea ce se reflecta in documentele proiectului constructiei. El cunoaste care sunt standardele de calitate in domeniu si le cauta in fiecare proiect pentru a se asigura de viabilitatea sa. De aceea, un bun diriginte de santier va trata cu maxima seriozitate fiecare proiect.

Toate hartiile de calitate din lume, cu toate semnaturile necesare, nu vor transforma un produs de calitate slaba intr-unul de calitate buna. Dar cu toate acestea, traseul hartiilor este important in asigurarea respectarii procedurilor de calitate adecvate. Un diriginte de santier stie sa imbine perfect aceste lucruri: intocmirea documentatiilor necesare cu atenta observare a ceea ce se intampla practic pe santierul de constructii.

Costurile lucrarilor de executie de slaba calitate

Rezultatele slabe in ceea ce priveste calitatea in constructii se reflecta in:
– cheltuieli suplimentare si intarzieri in realizarea lucrarilor ce trebuie efectuate (pentru ca pot fi necesare reparatii sau refaceri)
– costuri suplimentare pentru benefiari atunci cand defectele trebuie reparate mai tarziu; cresterea costurilor de intretinere sau cu intreruperile de activitate din cauza timpului necesar pentru reparatii
– o casa ridicata in mod necorespunzator se poate darama, cauzand ranire si chiar moartea persoanelor prinse inauntru – de aceea este esential ca orice locuinta sa fie rezistenta

Identificarea eventualelor riscuri ale proiectului de constructie si supravegherea lucrarilor pe santier – iata de ce aveti nevoie de un bun diriginte de santier. Coordonarea constructiilor reprezinta o munca ce necesita exigenta daca ne dorim obtinerea calitatii. Pentru acest lucru se au in vedere mai multe aspecte, cum ar fi de exemplu:
– calitatea materialelor folosite
– siguranta la locul de munca
– eventuale probleme de conformitate
– termene limita.

Ajutorul oferit de un diriginte de santier este foarte util pentru echipa de proiect, dar mai ales pentru beneficiarul constructiei. Noi va putem ajuta in evaluarea calitatii componentelor utilizare in procesul de constructie, in evaluarea si optimizarea activitatilor de executie, precum si in pregatirea documentelor necesare pentru obtinerea autorizatiilor dorite. In plus, noi ne asiguram ca locuinta rezultata va indeplini standardele si tendintele actuale in ceea ce priveste energia, mediul si partea economica. Acest lucru va garanteaza o desfasurare fara probleme a proiectului de constructie.

Ce inseamna calitatea in constructii? – 4 factori cheie

1. La final clientul va benefia de un produs calitativ, o constructie sigura, rezistenta si confortabia.

2. Proiectul se va putea realiza in conformitate cu planul de constructie si cu detaliile de proiectare stabilite initial.

3. Proiectul de constructie va corespunde standardelor impuse de autoritatile legale.

4. Constructia va indeplini standardul de calitate solicitat de catre client, beneficiar, persoana fizica sau juridica.
Cand vine vorba despre calitatea in constructii, un diriginte de santier responsabil se va intreba pe sine: “Oare eu insumi as plati si as accepta acest nivel de calitate?” Daca raspunsul este da, atunci avem siguranta ca produsul corespunde standardelor de calitate impuse si ca este un produs de care suntem multumiti.

Noi suntem incantati de fiecare data cand finalizam un proiect pentru care am fost angajati pe post de diriginte de santier.

Responsabilitatea unui diriginte de santier

Un diriginte de santier cunoaste foarte bine proiectul de constructie. El functioneaza ca parte integranta a proiectului ce trebuie pus in aplicare. El monitorizeaza, verifica documentele si supravegheaza evolutia lucrarilor pe santierul de constructii. Protejeaza interesele clientului persoana fizica sau juridica si pastreaza o relatie activa cu persoana insarcinata cu executia lucrarilor (proiectanti, designeri, contractori, dezvoltatori etc).

Un diriginte de santier este de asemenea responsabil cu supravegherea loculatie constructiei. El are grija de modul in care decurge procesul tehnic si de calitatea lucrarilor de constructie. Sesizeaza orice neconcordante si propune solutii pentru optimizarea lucrarilor de executie. Nu in ultimul rand un diriginte de santier este familiarizat cu toate elemente de drept contractual, elemente tehnice fara de care nu putem vorbi despre o constructie sigura din toate punctele de vedere.

Dirigintele poate participa la reuniuni intre mai multe parti implicate in procesul de constructie si intocmeste rapoarte, analize, procese verbale. Aceasta supraveghere profesionala reduce riscurile aparitiei erorilor de constructie.

Contracteaza acum un diriginte de santier autorizat

Echipa noastra are experienta in activitati legate de supraveghere pe santier, proiectare, autorizare si raportare, in managementul constructiilor. Noi lucram astfel incat sa asiguram calitatea cladirilor si functionalitatea sistemelor tehnice. Toate acestea sunt necesare pentru obtinerea functionalitatii dorite, a unui cost eficient cu realizarea constructiei si nu in ultimul rand pentru cresterea fiabilitatii proprietatii – pentru ca o locuinta construita cu simt de raspundere va rezista mai bine in timp.

Vrem sa va garantam ca angajandu-ne ca diriginte de santier pentru locuinta pe care intentionati sa o faceti veti reduce in mod eficient riscul erorilor de constructie. Contactati-ne pentru a primi o oferta personalizata pentru proiectul dumneavoastra. Oferim servicii complete de organizare a santierului si va asiguram de intreaga noastra seriozitate si disponibilitate.