Diriginte de santier – proiectele derulate, experienta si calitatea ne recomanda

Stim cum trebuie sa fie un diriginte de santier?

Profesia de diriginte de santier este de abia acum descoperita cu adevarat in Romania, dupa ce anul trecut a fost instituita obligativitatea contractarii unui astfel de specialist care sa fie insarcinat cu supravegherea lucrarilor unei constructii, renovari, refaceri sau consolidari. Cu toate acestea, veti fi uimit cat de complexa este aceasta functie, cate lucruri presupune ea si cat de important este sa alegeti omul potrivit la locul potrivit.

Daca veti rasfoi putin blogul nostru veti descoperi mai multe articole in care povestim despre atributiile, responsabilitatile si calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca un bun diriginte de santier. De ce este important pentru dumneavoastra? Cunoscand aceste lucruri veti sti ce asteptari sa aveti de la acest specialist. Veti sti ca pe el il puteti intreba atunci cand aveti vreo nelamurire legata de alegerea materialelor folosite pentru ridicarea constructiei.

Daca ne intrebati pe noi, vom spune ca un bun diriginte de santier trebuie sa fie in primul rand autorizat. Aceasta este prima conditie peste care nu puteti trece daca vreti sa faceti lucrurile conform reglementarilor in vigoare. Subliniem faptul ca trebuie sa fie autorizat pentru ca aceasta autorizatie expira la fiecare patru ani. Daca un diriginte de santier a fost autorizat la un moment dat dar nu si-a reinnoit autorizatia la expirarea acestuia, nu puteti sa-l angajati legal.

Pentru diriginte de santier cu autorizatie in vigoare puteti apela oricand la http://diriginte-de-santier.com/. Noi avem experienta in zona constructiilor, facem acest lucru de ceva timp si ne asiguram de fiecare data ca ne desfasuram activitatea in conformitate cu cele mai noi reglementari legislative din domeniul constructiilor.

In afara de faptul ca va trebuie un diriginte de santier autorizat, acesta trebuie sa fie bine pregatit, exigent, deschis dar corect, atent la detalii, bun observator, bun comunicator. Activitatea sa trebuie sa se bazeze pe principiul legalitatii, al coerentei, al corectitudinii, eticii dar si pe temeiuri tehnice. Pana la urma, o mare parte din activitatea unui diriginte de santier presupune un bagaj vast de cunostinte tehnice, de preferinta imbinate perfect cu experienta (ceea ce se intampla in practica).

Din acest punct de vedere colaboratorii pentru care am lucrat ca diriginte de santier pana in prezent ne recomanda. Proiectele pe care le-am derulat si de care ne-am ocupat de-a lungul timpului ne recomanda. Vazand rezultatele excelente de la final avem garantia ca munca noastra este supusa celor mai mari exigente privind calitatea in constructii.

Cum caut un diriginte de santier?

Imediat ce ati aflat ca aveti nevoie de un diriginte de santier pentru proiectul pe care il derulati, veti dori sa gasiti o persoana potrivita. Exista mai multe modalitati prin care puteti gasi un diriginte de santier, iar mai departe vom discuta putin despre ele:

– poate cel mai la indemana mod este de a cauta pe Internet. Intrati pe Google sau pe alt motor de cautare si tastati expresia “diriginte de santier“. Daca sunteti din Bucuresti puteti tasta direct “diriginte de santier Bucuresti”

– o alta modalitate poate fi de a cauta in ziare si reviste dedicate constructiilor

– puteti urmari site-urile de constructii din Romania unde gasiti articole specifice

– puteti solicita recomandari din partea unor persoane aproapiate (daca aveti un prieten care si-a construit de curand o casa si a fost multumit de dirigintele de santier pe care l-a angajat)

Atentie: este important ca dirigintele de santier pe care il gasiti sa fie autorizat. La http://diriginte-de-santier.com/ aveti garantia ca lucrarile vor fi asistate si supravegheata de catre un diriginte autorizat, cu experienta, bun profesionist si specialist.

Vrem sa va ajutam sa construiti responsabil. Implicarea noastra este unul din lucrurile care ne recomanda in relatiile cu clientii nostri. Iar noi intelegem ca increderea provine din relatii solide. Vedem fiecare proiect ca o provocare si nu lasam niciodata lucrurile sa decurga la voia intamplarii.

Despre gestionarea costurilor unei constructii

Pretul ar trebuie sa fie principalul criteriu de diferentiere a ofertelor primite din partea dirigintilor de santier?
Nu intotdeauna. Pretul nu trebuie privit in afara factorilor care au influentat stabilirea sa. Si daca tot discutam despre costuri vrem sa va oferim in continuare cateva sfaturi care va pot ajuta sa gestionati mai usor cheltuielile cu proiectul de constructie pe care doriti sa-l implementati.

Stiti cat va costa sa construiti un zid, sa faceti niste scari sau o casa cu un etaj? Din pacate, in constructii uneori poate fi dificil sa stiti de la inceput cat vor costa toate lucrarile. In constructii supraveghetorii spun uneori prea des “o sa vedem la final”. Iar daca ii intrebati cum merg lucrurile, raspunsul tinde sa fie “daca pierdem bani, va anunt”. Dar sunt anumite lucruri care va pot ajuta sa va incadrati in bugetul stabilit initial pentru realizarea unei lucrari. De multe ori ii veti auzi pe cei insarcinati cu urmarirea bugetelor spunand “Dati-ni niste cifre si le vom bate”. Acest lucru confera persoanelor un scop; ceva care ii ajuta sa creasca. Daca vreti sa cresteti, atunci e important sa invatati sa construiti responsabil. Trebuie sa intelegeti cum functioneaza bugetele si cifrele.

Cum sa incepeti?

– Vorbiti cu supraveghetorul lucrarilor si uitati-va peste buget. Fiecare companie il listeaza usor diferit.
– Discutati cu alte persoane din domeniu ca sa vedeti care sunt costurile medii de constructie.
– Dupa ce aflati costul unitar, incepeti sa-l urmariti. Cand si de ce se schimba? Ce functioneaza bine in lucrarile dumneavoastra si unde e nevoie de imbunatatiri? Faceti apoi ajustarile necesare pentru a creste productivitatea.

Cum va ajuta acest lucru?

– Veti incepe sa asociati costurile cu unitatile si va putea deveni un om de afaceri care face investitii bune.
– Veti avea un scop de atins!
– Daca stiti sa va masurati performantele, veti sti care este valoarea dumneavoastra. Daca stiti ca sunteti cel mai bun, atunci dovediti acest lucru prin cifre.
Recomandarile noastre

Aveti nevoie de suport si consultanta pentru gestionarea costurilor necesare unei constructii? Vi se pare ca proiectul dumneavoastra costa prea mult? Oare ati ales cele mai bune materiale? Oare ati gasit cea mai buna echipa de executie si cele mai bune metode de lucru? Un diriginte de santier va poate ajuta sa gasiti usor raspuns la toate aceste intrebari, precum si la alte intrebari legate de constructia proiectului pe care vreti sa-l puneti in practica.

Apelati-ne la numarul de telefon 0740832787 si spuneti-ne mai multe lucruri despre proiectul dumneavoastra in constructii. Aflati cum puteti beneficia de serviciile noastre specializate de supraveghere pe santier si de asigurare a calitatii lucrarilor executate. Solicitati-ne o cerere pentru proiectul dumneavoastra pentru ca noi va putem ajuta cu cresterea gradului de transparenta si calitate pe santier.