Din sfaturile unui diriginte de santier

Diriginte de santier pentru asigurarea calitatii in constructii

Calitatea! In constructii este promisa de fiecare data, dar din pacate nu este oferita cu adevarat. Calitatea este importanta atunci cand cumparati un produs, dar cand vine vorba despre constructia unei case calitatea este esentiala. O constructie nu este ceva ce poti sa schimbi peste noapte. Este un proiect important care trebuie facut bine de prima data. Iar pentru acest lucru aveti nevoie de un diriginte de santier. In afara de faptul ca angajarea unui diriginte de santier este obligatorie, in realitate ea este si utila. Prin aceasta lege adoptata anul trecut, autoritatile au vrut sa protejeze mai mult persoanele fizice care cauta sa ridice o constructie. Daca pana de curand constructiile se mai faceau si “dupa ureche”, necesitatea angajarii unui diriginte de santier confera o siguranta mai mare pentru beneficiarul lucrarii. De fapt este o asigurare ca lucrarile vor fi calitative din punct de vedere tehnic. Sau simplu spus veti avea garantia ca locuinta nu se va prabusi la primul cutremur, ca peretii nu vor iesi strambi sau ca tencuiala nu va cadea in cateva luni.

Calitatea in construirea unei case face diferenta intre ani de bucurie petrecuti intr-o locuinta buna in loc de ani de stres si batai de cap din cauza problemelor frecvente ce apar din cauza lucrarilor executate necorespunzator inca de la inceput.

Dar cum stiti daca vi se ofera calitate? Nu toata lumea are cunostinte de ordin tehnic in constructii. De fapt, majoritatea dintre noi nu cunoastem aceste lucruri. Si ce putem face in acest caz? Exact – apelam la specialisti.

Un diriginte de santier este un astfel de specialist.

Calitatea finisajelor poate fi un indiciu al unei constructii realizata cu simt de raspundere.

Cum recunoasteti calitatea in constructii – sfaturi utile

Iata cateva lucruri care arata calitatea in constructii:
– Verificati usile si ferestrele. Acestea ar trebui sa se potriveasca foarte bine, sa fie montate corespunzator in rame.

– Daca pardoseala scartaie atunci inseamna ca ea nu a fost montata asa cum trebuie.

– Cheresteaua folosita in structura casei trebuie sa fie uscata.

– Izolatia poate fi un indiciu bun al unei constructii de calitate. Podeaua, tavanul si peretii izolati arata ca locuinta este una realizata in mod calitativ.

– Subsolul trebuie construit astfel incat sa fie prevenite infiltratiile de umiditate. Peretii trebuie pregatiti inainte de aplicarea materialului de etansare.

– Unele persoane considera ca punctele de iesire a cuielor din perete reprezinta un semn al unei constructii de slaba calitate. Totusi, astfel de proeminente pot aparea in primii cativa ani de la constructia casei chiar daca aceasta a fost realizata in cele mai bune conditii de calitate.

– Materialele fabricate de producatori de renume reprezinta un indicator de calitate de cele mai multe ori, cu mentiunea ca unii producatori sunt specializati pe anumite ramuri (ferestre, tuburi, materiale de izolatie).

– In cele din urma, cel mai bun indicator al calitatii este sa observati modul in care casa pe care ati construit-o rezista de-a lungul timpului.

Cum evitati problemele si neconcordantele – sfaturi utile

In urma finalizarii unei constructii se poate intocmi un raport de neconformitate. Iata ce puteti face pentru evitarea acestor neconformitati.

1. Citirea specificatiilor
Un diriginte de santier poate citi si intelege clauzele stipulate in caietul de sarcini. In timp ce acest lucru poate fi dificil pentru o persoana fizica ce doreste sa construiasca o locuinta, un diriginte de santier va sti ce sa urmareasca. Daca este un bun comunicator el va putea simplifica aceste informatii pentru clientul sau persoana fizica. De ce este importanta citirea specificatiilor? Capacitatea de a citi toate sectiunile specificatiilor tehnice poate preveni aparitia unor neconformitati. De ce? Deoarece caietul de sarcini reprezinta sursa sau referinta principala ce arata modul de desfasurare a lucrarilor. Un diriginte de santier poate citi de mai multe ori aceste specificatii tehnice specifice unui proiect. In acest mod va intelege mai bine fiecare cerinta cuprinsa acolo.

2. Citirea planurilor si graficelor
Daca pentru o persoana fizica, de cele mai multe ori citirea planurilor tehnice specifice unui proiect de constructie nu este un lucru la indemana si usor de inteles, un diriginte de santier stie foarte bine ce trebuie sa urmareasca pentru a se asigura ca lucrarile se vor desfasura in mod corespunzator pentru a indeplini obiectivele dorite de calitate. Multe erori de executie pot fi prevenite atunci cand planurile sunt citite cu atentie de catre un profesionist si diriginte de santier.

3. Controlul documentelor
Verificarea documentelor si intocmirea analizelor reprezinta una din atributiile principale ale unui diriginte de santier. Iar acest lucru, realizat in mod adecvat, poate contribui la prevenirea aparitia neconformitatii in constructii. Documentele trebuie verificate de o persoana calificata, cu reale capacitati tehnice, cu experienta relevanta. Datorita pregatirii profesionale, un diriginte de santier poate intelege cu usurinta toate lucrurile ilustrate in documentatia de constructie. O buna verificare a documentatiei depinde in mare parte si de experienta dirigintelui angajat.

4. Angajati un diriginte de santier serios si bine pregatit
Acesta este unul din cele mai importante aspecte atunci cand trebuie sa contractati un diriginte de santier pe care sa-l insarcinati cu supravegherea lucrarilor pe care doriti sa le intreprindeti. “Know-how’-ul reprezinta o sursa extrem de importanta in constructii iar acest lucru se intampla in principal din cauza specificitatii domeniului. Cine are “know-how”-ul detine puterea de a va asigura de calitatea lucrarilor realizate. Un diriginte de santier are aceste cunostinte si va poate ajuta in acest sens.

5. Supraveghere continua la locul de constructie. Un diriginte de santier ar trebui sa se asigure de calitatea materialelor folosite pe tot parcursul derularii proiectului, sa verifice periodic stadiul lucrarilor si modul de realizare a sarcinilor. Daca un diriginte de santier observa pe parcursul desfasurarii lucrarilor o anumita neconformitate ce ar putea dauta rezultalului final al constructiei, el trebuie sa sesizeze acest lucru cat mai repede pentru remedierea problemei.
La http://diriginte-de-santier.com/ apreciem calitatea la fel de mult ca dumneavoastra. Ne pasa de rezultatul final si ne asumam responsabilitatea pana la capat. Punem la dispozitia dumneavoastra toata experienta si cunostintele noastre tehnice cu scopul de a obtine constructia pe care v-o doriti.