Client – diriginte de santier: cum construim o relatie de incredere

Ca diriginte de santier lucram in constructii si asta ne ocupa tot timpul. Avem experienta in acest domeniu si este evident ca la un moment dat am avut de a face si cu proiecte mai problematice sau solicitante. Dar am invatat sa lucram si cu acestea, iar acum putem spune ca da, exista clienti foarte buni pe piata constructiilor, clienti care apreciaza prezenta si munca noastra. Da, exista echipe de executie foarte bune receptive la sfaturi de imbunatatire a modalitatilor de implementare a lucrarilor unui proiect. Si da, exista autoritati responsabile care si-au propus sa respecte nevoile clientilor si sa ajute antreprenorii sa aiba succes.

Obiectivul nostru este sa fim optimisti, sa cautam oameni de treaba si sa tratam cu maxima seriozitate orice oportunitate. In realitate despre asta este vorba: mici bucati de oportunitati, speranta si bucurie intr-un domeniu plin de praf al constructiilor. Responsabilitatea noastra este de a crea si dezvolta relatii de incredere cu clientii nostri care cauta sa angajeze un diriginte de santier pentru supravegherea lucrarilor constructiilor pe care doresc sa le realizeze. Iar noi stim ca increderea incepe cu capacitatea de a comunica, de a indeplini si chiar de a depasi asteptarile clientilor nostri.

Cum comunica un bun diriginte de santier

Comunicarea este cheie fiecarui proiect de constructie. Este primul pas spre construirea unei increderi durabile. Comunicarea dintre un diriginte de santier si client trebuie sa fie deschisa, directa si productiva. Dirigintele trebuie sa fie clar, direct si sa empatizeze cu clientul sau, persoana fizica sau juridica. Comunicarea trebuie sa fie productiva pentru ca dirigintele de santier va oferi clientului solutii si nu doar probleme. In acest punct un diriginte de santier poate fi extrem de eficient. La http://diriginte-de-santier.com/ ne propunem sa nu lasam niciodata clientul fara o solutie viabila. Credem ca acest lucru ajuta la construirea unei relatii de incredere de lunga durata.

Executarea

Intelegerea si satisfacerea cerintelor clientului reprezinta un alt element important in ceea ce priveste increderea dintre un diriginte de santier si client. Cand un client ne angajeaza pentru o lucrare ne propunem de la inceput sa aflam care sunt nevoile si dorintele sale vis-a-vis de constructia realizata si de rezultatul final. Dupa ce vom intelege acest lucru putem spune ca vom actiona in functie de cerintele clientilor nostri. Clientii nostri stiu ca pot conta pe noi cand vine vorba despre executarea lucrarilor in conditii de calitate.

Depasirea asteptarilor clientilor nostri

Calitatea nu ar trebui sa intre in discutie. Noi nu asteptam ca o anumita eroare sa fie observata de client, ci uneori anticipam daca lucrurile nu merg in directia buna si facem tot ceea ce tine de atributiile noastre pentru a corecta acest lucru. Credem ca un bun diriginte de santier trebuie sa se axeze pe furnizarea acestui nivel suplimentar de calitate si sa depaseasca asteptarile clientilor in ceea ce priveste controlul calitatii.

Unde este dirigintele de santier?!

Un diriginte de santier este persoana responsabila care se asigura ca toate lucrarile sunt asa cum trebuie. Este persoana cu ruleta in mana care merge de ici colo si se asigura ca toti peretii sunt plasati in mod corespunzator. Este persoana care examineaza toate colturile, grinzile, scarile, compartimentarile pentru a se asigura ca toate sunt asezate in mod corect si ca nu prezinta defecte semnificative. Este persoana care numara suruburile din pardoseala pentru a se asigura ca aceasta nu scartaie cand calcati pe ea. Este persoana care – isi asuma responsabilitatea – cel care se asigura ca totul se face in mod corect.

Unde este dirigintele de santier cand se aproba proiectul? Unde este persoana care se asigura ca proiectul este bine scris? Ca toate lucrurile importante sunt precizate acolo? Unde este persoana care se asigura ca toate erorile sunt verificate si riscurile indepartate? Unde este persoana care se asigura ca lucrarile se desfasoara cum trebuie, ca se lucreaza eficient, ca se folosesc materiale de calitate, ca se planifica suficient, ca se implementeaza corespunzator? Unde este persoana care se asigura ca la final podeaua nu va scartai?

Fara un bun diriginte de santier, un loc de constructii poate aluneca usor spre haos si dezordine. Peretii ar putea sa nu fie drepti. Usile ar putea fi montate stramb. Apa rece ar putea tasni din teava de apa calda. Fara un bun diriginte de santier subsolul si acoperisul ar putea fi pline de apa in urma unei ploi, iar semineul ar putea scuipa fum in camera de zi. Fara un bun diriginte de santier lucrarile s-ar putea finaliza cu intarziere, mult peste bugetul stabilit initial si cu o calitate indoielnica.

Fara un diriginte de santier podeaua ar putea sa scartaie la final

Sigur, am prezentat lucrurile putin dramatic, dar vrem sa intelegeti ca de importanta este calitatea in domeniul constructiilor si cat de importanta este atributia unui diriginte de santier.

Cum va poate ajuta un diriginte de santier? El se poate asigura ca totul se face asa cum trebuie: bine si la timp. Este principalul responsabil de calitatea lucrarilor in constructii. El examineaza fiecare componenta a proiectului si sesizeaza orice problema altor persoane implicate in procesul de constructie. El respinge ceea ce in opinia sa nu indeplineste un nivel ridicat de calitate (pe care proiectul in sine il presupune). El aproba toate lucrurile bune si va ajuta sa obtineti autorizatiile necesare pentru buna desfasurare a lucrarilor.

Daca aveti de construit o casa si vreti sa o construiti bine si la timp atunci va trebuie un profesionist in constructii, respectiv un diriginte de santier. Acesta trebuie sa fie foarte bine inzestrat din punct de vedere tehnic, astfel incat sa poata verifica activitatea tuturor muncitorilor din echipa de executie. Un diriginte de santier are autoritatea de a respinge orice lucru pe care il considera sub-standardul de calitate. De asemenea, el trebuie sa aiba puterea de a spune “Nu” cererilor nerezonabile ale clientilor si managerilor atunci cand este cazul.

Deci unde este dirigintele de santier pentru proiectul dumneavoastra? Unde este persoana care va poate ajuta sa construiti responsabil locuinta la care visati sau proiectul imobiliar in care vreti sa investiti? Unde este persoana capabila sa intocmeasca corect documentatia necesarea pentru obtinerea autorizatiilor de constructie, sa verifice buna desfasurare a activitatilor si sa intervina ori de cate ori este nevoie pentru a corecta micile inedvertente ce pot aparea in executarea lucrarilor?

Unde?

Aici, la http://diriginte-de-santier.com/. Sunati-ne acum la 0740832787 si veti avea garantia ca la final podeaua viitoarei dumneavoastra locuinte nu va scartai.