Cine autorizeaza dirigintii de santier

Sunt sigur ca ti-ai pus si tu aceasta intrebare, mai ales ca in articolele anterioare ti-am spus care sunt sarcinile acestora si care sunt motivele pentru care poti apela la serviciile noastre cu incredere si poti alege oricand unul din dirigintii nostri de santier.
Daca ti-ai pus aceasta intrebare, hai sa iti raspund: in primul rand vreau sa stii ca nu sunt autorizati de noi, ci de Inspectoratul de stat pentru constructii . Autorizarea se face anual si consta intr-un examen de tip test grila.
Inainte de a sustine acest test grila, persoanele autorizate depun un dosar spre aprobare ce trebuie sa contina urmatoarele documente: cerere tip, cv-ul actualizat, alte autorizatii daca este cazul, doua poze tip buletin, doua recomandari din partea unor persoane fizice sau juridice, copii dupa cartea munca sau adeverinta care sa ateste faptul ca in ultimii 2 ani a existat activitate in domeniu solicitat si copie dupa diploma de absolvire
Daca dupa analizarea dosarului se constata ca acestia nu indeplinesc toate condiile necesare autorizarii candidatul poate sa nu fie admis la examen.
Aceasta autorizatie este valabila patru ani, urmand ca apoi sa poata fi actualizata. Trebuie sa mai stii ca examenul se sustine in limba romana si ca acesta consta intr-un examen grila, cu intrebari privind legislatia si reglementarile tehnice din domeniul calitatii constructiilor, intrebari din domeniul sistemului calitatii si intrebari din domeniul tehnic aferent activitatii pentru care s-a solicitat autorizarea. Dupa sustinerea examenului sunt considerate admise doar candidatii ce au obtinut minim nota 7.
Acum ca ti-am spus pasii prin care trece un diriginte de santier, sunt sigur ca ai inteles cat de dificil este sa obtii un astfel de post, dar si de ce este importat sa alegi o persoana calificata, persoana ce a trecut prin pasii de mai sus si care se poate numi in adevaratul sens al cuvantului diriginte de santier.