Ce contine o carte tehnica

Una din responsabilitatile unui diriginte de santier este aceea de intocmi carte tehnica a constructiei, daca ar fi sa intrebi orice persoana doresti ce anume contine aceasta carte, e posibil sa primesti acelasi raspuns: nu stiu, dar daca intrebi un diriginte de santier autorizat acesta iti va spune ca este alcatuita din urmatoarele documente: cap. A: documentatia privind proiectarea, cap. B : documentatia privind executia, cap. B : documentatia privind receptia, cap. B : documentatia privind exploatarea, intretinerea, repararea si urmarirea in timp a constructiei.

Fiecare capitol este impartit la randul lui in subcapitole la fel de importante ca orice alt document trecut in cartea tehnica, de exemplu: documentatia de proiectare va cuprinde: acte referitoare la tema de proiectare, amplasarea constructiei si avize si acorduri care au stat la baza intocmirii proiectului, documentatia tehnica care se refera la constructia respectiva, breviar de calcul pe specialitati, indicarea distincta a diferentelor fata de detaliile de executie initiale, caiete de sarcini privind executia lucrarilor.

Aceasta este o mica parte din ce contine o carte tehnica, dar este si motivul principal pentru care trebuie sa apelezi la servicile noastre, pentru ca dirigintii nostri de santier stiu fiecare capitol si subcapitol ce trebuie trecut in aceasta carte, stiu legile si le aplica cu stricte, astfel nu vei risca sa primesti amenzi usturatoare la controalele inopinante si nici nu va exista posibilitate de fi sistata lucrarea, pentru ca ei vor stii exact ce documente trebuie intocmite, ce au de facut atunci cand vine vorba de controale, dar si ce rapoarte si procese verbale trebuiesc realizare. De asemenea ei stiu exact ce materiale trebuies folosite si care si normele de proiectie am muncii si le va aplica cu rigurozitate pentru a asigura singuranta tuturor participantilor la proiect.

In concluzie, trebuie sa iti mai spun ca doar aici vei gasi diriginti de santier capabili sa rezolve orice problema, dar si realizez in timp toate documente necesare.