Atributiile unui diriginte de santier

Daca intr-un articol anterior iti spuneam despre importanta unui diriginte de santier, acum a venit timpul sa iti explic ce face mai exact aceasta persoana, care sunt atributiile acestuia intr-un santier.
In primul rand un diriginte de santier are datoria de a verifica proiectele si calitatea acestora; constata eventualele lipsuri si solicita nelamuriri sau completari de la proiectant, apoi verifica existenta in proiect a fazelor determinante si a programului de control al calitatii, dar si multe alte lucruri, precum: verificarea autorizatiei de contruirea,fiind un document important este necesar inca de la inceperea proiectului.
Un alt lucru facut de dirigintele de santier il reprezinta urmarirea executiei conctructiei in conformitate cu prevederile inscrise in proiectul tehnic, planse, memorii, prospecte, caiet de sarcini, clause contractuale, etc. de asemenea tot el se ocupa cu selectarea executantiilor si a materialelor de constructii. Inca din primele sarcini se poate observa importanta acestuia om pe santier si tocmai din acest motiv legea a fost scrisa in asa fel incat fara prezenta lui sa nu se poata realiza nimic. Este important ca o persoana sa se ocupa de aceste lucruri, o singura persoana, subliniez asta pentru ca un cap luminat poate tine cu usurinta fraiele unui intreg santier atata timp cat nu pleaca urechea la diferite lucruri sau daca nu isi impartea anumite indatoriri altor persoane, mai putin capabile sa le duca la bun sfarsit.
Pe un santie multe lucruri sunt importante, printre care si siguranta oamenilor, a muncitorilor propriu zis, pentru ca exista multi factori de risc, dirigintele de santier trebuie sa se asigure ca fiecare muncitor in parte poarta echipamentul de proiectie prevazut si respecta normele de proiectie a muncii.
Cum spuneam este important acest diriginte de santier, de aceea noi va punem la dispozitie persoane calificate in domeniu, care stiu exact ce au de facut, de la inceput pana la sfarsitul proiectului.